جوش غالبا برجستگی های زردرنگ یا این که قرمزرنگ است که روی پوست یا این که به صورت زیر پوستی دیده میشود و بعضی وقتها جوش های قرمزرنگ قبل و در دوران پریودی تولید می شود. درین مقاله در رابطه علت جوش زدن قبل از قاعدگی ودرمان آن میپردازیم.
دلیل پیدایش جوش ها احتمال دارد به جهت عفونت های ساده تا بیماری های پیچیده ایمنی باشد. امکان دارد ظاهر جوش ها تماما به هم شبیه باشند ولی در واقع بایستی اعلام کرد که انواع جوش و آکنه با هم گوناگون بوده و برای معالجه جوش پریودی خوب تر است با یک کارشناس پوست مشورت نمائید.
بعضی از علل پیدایش جوش در دوران پریودی عبارتند از:
عفونت رایج ترین علت جوش است. عکس العمل های آلرژیکT عکس العمل های دارویی و حالت پیچیده ایمنی نیز امکان دارد سبب پیدایش جوش شود. این جوش ها احتمال دارد به حالت زود گذر و از زمانی به زمان دیگر قابل برگشت باشد. بعضی از جوش ها احتمال دارد بر اثر مصرف مواد غذایی خاص و یا این که مواد آلرژی زا ایجاد شود.
برخی از جوش ها به شکل فصلی بوده و مجددا ظاهر میشوند. بعضی جوش های عفونی در مقطع پریودی ایجاد شده و منجر آسیب پوستی می شود. امکان دارد در زمان پریود، جوش ها بیشتر شده و رشد و انتشار نمایند.
آن ها بسیار عروقی می باشند و امکان دارد خونریزی نمایند. این خون ریزی در درون یک لایه نازک قرار گرفته و به حالت جوش در میاید. درین دوران، جوش ها امکان دارد پارگی داشته باشد.
کارشناس پوست قادر است این جوش ها را تشخیص داده و با معاینه مناسب، روش معالجه را ارائه دهد. غالبا برای حذف جوش ها، می توان از معالجه خانگی به کار گیری کرده و یا این که آنها را با لیزر سوزاند.
جوش های قرمزرنگ قبل از پریود
بعضی از زنان قبل از پریودی و با نزدیک شدن بدین زمان جوش های قرمز رنگ پوستی داراهستند. عامل پیدایش این جوش ها، این است که غالبا پیش از آغاز دوران پریودی، هورمون های استروژن و پروژسترون کم میشوند.
دوران پریودی از طریق غده هیپوتالاموس کنترل و تهیه و تنظیم می شود. هنگامی که کهاین غده فعالیت دارد، غده هیپوفیز در مغز هورمونی را برای تولید استروژن تحریک می نماید. غده هیپوتالاموس احتمال دارد بر اثر عواملی مثل تغییرات آب و هوایی، استرس و کاهش وزن، منجر پیدایش اختلالات دوران قاعدگی شود.
بنابراین می بایست اعلامکرد که به طور معمول چندین روز قبل از پریودی، سطح هورمون پروژسترون کاسته شده و پیدایش جوش در صورت و بدن معمولی است.
علت جوش پیشین از پریودی
علت پیدایش جوش های قرمز رنگ قبل از پریودی غالبا به جهت کاهش هورمون ها و گهگاه نیز دلایل ژنتیکی است که بعضی از زنان نسبت بهاین تغییرات عکس العمل نشان میدهند.
علت پریود نشدن و جوش صورت
بعضی وقت ها با تاخیر زمان پریودی جوش هایی روی پوست تن و صورت ظاهر می شود. علت پیدایش این جوش ها در واقع عقب افتادن دوران پریودی است که به طور معمول به جهت نوسانات هورمونی است. همراه با تغییرات هورمونی، این جوش ها ظاهر میشوند.
جوش پریود در بارداری
بعضی از زنان در دوران بارداری در گیر جوش هایی میشوند که به طور کامل نظیر جوش های پریودی است. این جوش ها عمدتا به جهت ارتقا سطح هورمون ها در اوایل بارداری است. در واقعیت می توان اعلام کرد که افزایش هورمون ها میتواند منجر تجمع چربی در سطح پوست و پیدایش آکنه شود. ولی احتمال دارد این جوش ها تا آخرها بارداری روی سطح پوست باقی بماند.
علت جوش زدن پیشین از قاعدگی
در بعضی از مورد ها , به کارگیری از داروها در دوران بارداری قادر است باعث پیدایش جوش و آکنه شود. خوبتر است تمام اشکال جوش ها در دوران بارداری بهسرعت درمان شود.
به صورت کلی امکان دارد جوش در دوران بارداری منجر تحریک بیشتر و همینطور ایجاد ظاهری نامطلوب شود. بر پایه ی پژوهش ها می توان خاطرنشان کرد که برای درمان این دسته جوش ها در زمان بارداری می توان از داروهای موضعی استفاده نمود.
توصیه میشود برای درمان جوش های پریودی در دوران بارداری بدون شک با دکتر متخصص مشاوره شود. بعضی از داروها احتمال دارد برای سلامت جنین خطرناک بوده و مشکلاتی برای مامان و جنین به همراه داشته باشد.
چه کار کنیم قبل از پریودی جوش نزنیم
برای خلاص شدن از جوش های پریودی میتوانید پیش از آغاز دوران پریودی، از پیدایش آنها پرهیز نمایید. با مراجعه به دکتر کارشناس پوست میتوانید از داروهای خوراکی و یا این که پماد های منحصربهفرد به کارگیری فرمایید. بعضا از این داروها مشتمل بر رتینوئید ها و اسید سالیسیلیک است.
بعضی از اشکال پماد ها نیز برای معالجه موضعی جوش ها اثرگذار است. همینطور با یک رژیم غذایی مطلوب میتوانید از پیدایش این جوش ها قبل از پریودی پرهیز نمائید.
معالجه جوش های زمان پریودی
درصورتی که که در دوران پریودی در گیر جوش میشوید میتوانید در معالجه آن اقدامات ضروری را انجام دهید. شما میتوانید با مراجعه به کارشناس پوست این جوش ها را برطرف فرمایید.
دراین دسته مورد ها، به طور معمول قبل از بازه قاعدگی داروی آنتی بیوتیک مثل تتراسایکلین تجویز می شود. شما میتوانید 5 روز پیش از دوران قاعدگی از این انتی بیوتیک مصرف کرده و خوب تر است با آب بسیار آن را مصرف فرمائید.
اما مدل آنتی بیوتیک را دکتر متخصص تعیین کرده و بایستی از مصرف هر دسته انتی بیوتیک دوری کنید تا خلل خاصی ایجاد نشود. در جايگاه اولیه خوبتر است از معالجه های خانگی برای درمان جوش های پریودی به کار گیری فرمائید چون دارای عارضه ها کمتری میباشند و نتیجه مطلوبی داراهستند.
Comments