تفاوت اچ ای او و ایدز چیست؟
برای ایجاد ایدز , شخص می بایست در گیر به HIV شود . ولی مبتلایان به ویروس HIV لزوماً به معنای ابتلا ان ها به بیماری ایدز نیست .
HIV چیست؟
HIV ویروسی است که به سیستم ایمنی تن زخم میرساند . سیستم ایمنی تن به تن در رویارویی با عفونت ها یاری می نماید . مبتلایان به ویروس HIV معالجه نشده سلولهای CD4 را که نوعی سلول ایمنی به اسم سلولهای T میباشند , آلوده و از میان میبرد . به مرور , از آن جا که HIV سلولهای CD4 بیشتری را از در بین میبرد , احتمال ابتلا به اشکال متمایز از عفونت ها و سرطان ها را بدنبال دارااست .
HIV از روش مایعات تن منتقل میشود که مشتمل بر موردها پایین است :
خون
مایع منی
مایعات واژن و رکتال
شیر مامان
ویروس در هوا یا این که آب یا این که از روش تماس گاه به گاه بسط نمی یابد .
اچ آی وی یک بیماری مادام العمر است و فعلا هیچ درمانی نیست , اگرچه بخش اعظمی از پژوهشگران در تلاشند تا روش معالجه پیدا نمایند . البته , با مراقبت های پزشکی , اعم از درمانی به اسم معالجه ضد ویروسی , می توان HIV را کنترل کرده و سالها با ویروس زندگی کرد .
سوای معالجه , مبتلایان به ویروس HIV , احتمال مبتلاشدن به یک بیماری جدی به اسم ایدز را دارااست . در آن سطح , سیستم ایمنی تن برای رویارویی با بقیه بیماری ها و عفونت ها زیاد ضعیف است . با معالجه ضد ویروسی , می توان HIV را به خیر و خوبی کنترل کرد و آرزو به معاش تقریباً همانند کسی است که به HIV دچار نشده است .
ایدز چیست؟
ایدز نوعی بیماری است که میتواند در مبتلایان به ویروس HIV تولید شود . این توسعه یافته ترین تراز HIV است . البته تنها بهاین عامل که شخص دچار به HIV است بدین مضمون نمیباشد که در گیر به ایدز می شود .
HIV سلولهای CD4 را میکشد . بزرگسالان سلامت به صورت کلی تعداد 500 تا 1500 CD4 در هر میلی متر مکعب داراهستند . شخص در گیر به HIV که تعداد CD4 آن کمتر از 200 در هر میلی متر مکعب است , در گیر به ایدز خواهد شد .
درحالتی که شخص در گیر به HIV باشد , میتواند به بیماری ایدز یا این که به یک عفونت سود جو یا این که سرطان در گیر شود که در کسانی که HIV ندارند نایاب است . یک عفونت سود جو , مثل ذات الریه , از حالت بی نظیری مثل HIV استعمال می نماید .
فارغ از معالجه , HIV قادر است طی یک دهه به ایدز دچار شود . هیچ درمانی برای ایدز نیست , و سوای معالجه , آرزو به معاش بعداز تشخیص حدود سه سال است . این امکان دارد در صورت پیدایش بیماری شدید دیگری کوتاهتر شود . با این وجود , معالجه با داروهای ضد ویروسی میتواند از ابتلا به ایدز خودداری نماید .
در صورتی ایدز تولید شود , بهاین معنا است که سیستم ایمنی تن به شدت به خطر می افتد . ضعیف است تا جایی که دیگر نمی تواند با اکثر بیماری ها و عفونت ها جنگ نماید . این سبب ساز می شود شخص در قبال طیف گسترده ای از بیماری ها شکننده باشد , اعم از :
ذات الریه
بیماری سل
برفک دهن , یک عفونت قارچی در دهن یا این که گلو است .
سیتومگالوویروس ( CMV ) , نوعی ویروس تبخال است .
مننژیت کریپتوکوکی , یک عفونت قارچی در مغز .
توكسوپلاسموز , عفونت مغزی ناشی از انگل است .
cryptosporidiosis , عفونت ناشی از انگل روده
سرطان , اعم از سارکوم Kaposi ( KS ) و لنفوم
کوتاه شدن امید به معاش در رابطه با ایدز معالجه نشده نتیجه مستقیمی از خویش این سندرم نمیباشد . در ازای , این نتیجه بیماری ها و عوارضی است که از داشتن سیستم ایمنی تن ضعیف ایدز ناشی می شود .
اچ آی وی و ایدز چه ارتباطی دارد؟
برای تولید ایدز , شخص بایستی در گیر به HIV شود . البته ابتلا به HIV لزوماً به معنای ابتلا به بیماری ایدز نمی باشد .
مورد ها ترقی مبتلایان به ویروس HIV از روش سه مرحله :
مرحله 1 : سطح وخیم , یکسری هفته اولیه بعد از انتقال
مرحله 2 : تأخیر بالینی یا این که سطح مزمن
مرحله 3 : ایدز
با کاهش تعداد سلولهای CD4 , سیستم ایمنی تن تضعیف می شود . تعداد CD4 بزرگسالان عادی 500 تا 1500 در هر میلی متر مکعب است . شخصی با تعداد کمتر از 200 دارنده ایدز است .
سرعت ترقی یک گزینه HIV در تراز مزمن به صورت قابل توجهی در هر فرد گوناگون است . فارغ از معالجه , قادر است تا یک دهه گذشته از ترقی به ایدز ادامه یابد . با معالجه , قادر است به صورت نامحدود ادامه یابد .
هیچ درمانی برای HIV نیست , ولی میتواند کنترل شود . اشخاص در گیر به HIV معمولاً با معالجه زودهنگام با معالجه ضد ویروسی طول عمر تقریباً معمولی دارا هستند . از نگاه فنی هیچ درمانی برای ایدز نیست . با این حال , معالجه میتواند تعداد CD4 شخص را تا جایی ارتقا دهد كه به نظر میرسد دیگر آنان در گیر به ایدز نیستند . ( این امتیاز تعداد 200 یا این که فراتر است . ) همینطور , معالجه غالبا میتواند به مدیریت عفونت های سود جو یاری دهد . اچ آی او و ایدز دارای ارتباط میباشند , ولی آنها یکسان نیستند .
Comments