با وجود اینکه سال های بسیاری از استفاده فویل آلومینیومی برای پختن غذا می گذرد، در چند سال اخیر و بر اساس مطالعه های بسیار روی فویل آلومینیومی خطرات این ماده کشف شده است.
آلومینیوم یک کدام از پر مصرفترین فلزات دنیا است و در ساخت محصول ها بخش اعظمی مورد استفاده قرار میگیرد . آلومینیوم در ابزار و اسباب پخت و پز , قوطی های کنسرو , و فویل ها یافت می شود . همینطور , این فلز در واکسن ها , دئودورانت ها , آسپرین , ضد اسیدها , بکینگ پودر و چه بسا آرد هم موجود هست .
ما برای ادامه حیات به آلومینیوم نیاز نداریم با این وجود روزانه در معرض بخش زیادی از آلومینیوم قرار می گیریم. در حقیقت , آلومینیوم قادر است بیش تر از آن که کارساز باشد , به ضرروزیان شما به اتمام برسد .
در صورتی که مقدار کمی آلومینیوم به بدن ما وارد شود بدن انسان قابلیت حذف کارآمد آن را دارد. به همین دلیل است که مصرف حدودا 40 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن انسان بی خطر محسوب می شود. برهمین اصل , برای شخصی که 60 کیلو وزن دارااست , میزان مصرف مجاز برابر با 2 , 400 میلی گرم است . متاسفانه , بیشتر اشخاص با اعتنا به سطح های بالای مواجهه با آلومینیوم , دوچندان بیشتر از این مقدار اخذ می نمایند .
پخت و پز با فویل آلومینیومی
اشخاص بسیاری از فویل آلومینیومی برای پخت و پز به کار گیری می نمایند . چه برای پختن سیب زمینی در فر یا این که پختن ذرت روی گریل , فویل آلومینیومی آیتم ای راحت و ساده برای یاری به پخت و پز به حساب آورده می شود .
به کارگیری از فویل آلومینیومی برای پخت و پز و ایجاد کردن طعام در دماهای بالا مورد بررسی قرار گرفت . او دریافت که شکافت آلومینیوم به خوراک طی پروسه پخت غذای پیچیده شده در فویل آلومینیومی بیشتر از حد مجاز رقم خورده از سمت اداره جهانی بهداشت بوده است .
اینکه آلومینیوم چه طور به تن شما آسیب میرساند به عامل ها بسیاری مثل سلامت کلی و اینکه تن تا چه میزان میتواند تجمع این ماده را در تن مدیریت نماید , مربوط است .
با این حال , محققان سطح ها بسیار زیاد و خطرناک آلومینیوم در غذاها را بعد از پختن , گرم شدن دوباره , و چه بسا سرد شدن در فویل آلومینیومی مشاهده کردند .
در زمان هایی که در فویل آلومینیومی برخی از مخلوط های مایع و اسید وجود داشته باشد، احتمال شکافتن آلومینیوم و ترکیب آن به غذا افزایش چشمگیری به خود می گیرد. برای مثال , در صورتیکه یک تکه مرغ را با آبلیمو و گوجه فرنگی می پزید , سطح ها بالایی از آلومینیوم را در غذای خویش خواهید داشت . اسیدیته این ترکیبات فرآیندی تعرضآمیز را صورت میدهد که لایه های آلومینیوم را حل کرده و وارد خوراک می نماید . وقتی که چاشنی به خوراک اضافه شده باشد , سطح ها نفوذ آلومینیوم به طعام هرچه بیشتر افزایش مییابد .
هرچه دما بیشتر باشد , اندازه شکافت آلومینیوم به طعام هم بیشتر می شود . در همین راستا , فویل آلومینیومی آیتم خوبی برای پخت و پز نبوده و برای به کار گیری به همراه سبزیجاتی نظیر گوجه فرنگی , آب مرکبات یا این که چاشنی ها مطلوب نیست .
درصورتیکه به کارگیری از فویل آلومینیومی برای پخت و پز پیشنهاد نمیشود , شما کماکان میتوانید از آن برای بسته بندی غذای سرد به کارگیری نمائید . با این حال , این بسته بندی نباید برای محافظت طولانی مدت خوراک باشد , چون به مرور زمان قابلیت تجزیه آلومینیوم علی الخصوص در حالتیکه طعام دربردارنده چاشنی باشد و نفوذ آن به طعام وجود دارد .
خطرها سلامت پخت و پز با فویل آلومینیومی
همان طور که می دانید بدن انسان هیچ نیازی به آلومینیوم ندارد و زمانی که این ماده وارد بدن انسان شود، این که تکلیف این مواد چه خواهد شد نامشخص می باشد. در شرایطیکه تن ما بضاعت سمزدایی مقادیر کم آلومینیوم را داراست , البته آمادگی رسیدگی به میزان مضاعف آلومینیوم دریافتی روزمره را ندارد . در نتیجه , آلومینیوم مازاد انباشته شده و در کلیه ها , مغز , ریه ها , کبد , و تیروئید ذخیره می شود . این ماده قادر است در جذب کلسیم اختلال ایجاد کرده و کانی سازی اسکلتی را تحت تاثیر قرار دهد .
آلومینیوم و مغز
آلومینیوم تاثیرگذاری بالایی بر بافت های مغز داراست , که آن را به یک استدلال خطرآفرین جدی برای آلزامیر و دیگر اختلالات انحطاطی تبدیل می نماید . مطالعات نشان داده اند که آلومینیوم بضاعت کاهش نرخ رویش سلول های مغز بشر را داراست . همینطور , تراکم بالای آلومینیوم در بافت مغز بیماران دچار به آلزامیر مشاهده شدهاست .
مطالعات نشان داده اند که آلومینیوم موجب استرس اکسیداتیو در مغز می شود و اثر ها آن ممکن است تازمانیکه وارد دهه های 70 و 80 معاش خویش گردید , نمایان نشوند . طی یک مطالعه , کالبدشکافی مغز اشخاص مسن نشان بخشید که سطح های آلومینیوم در آنان 20 برابر بیشتر از اشخاص میانسال بوده است .
آلومینیوم تحت عنوان یکی فلزاتی که اثر منفی بر سیستم عصبی بشر دارا هستند هم شناخته می شود .
آلومینیوم و استخوان ها
آلومینیوم فقط در نزدیکی مغز بشر جمع نمیشود , بلکه قادر است در حوالی بافت استخوانی هم تجمع نماید . مطالعات نشان داده اند که آلومینیوم در پروسه کانی سازی مجدد استخوان با کلسیم رقابت می نماید و سطح ها بالای این فلز در تن با شکنندگی استخوان ها و پوکی استخوان گره خورده است .
آلومینیوم و جذب مواد پرخاصیت
هنگامی که مغز در معرض سطح های بالای آلومینیوم قرار میگیرد , این فلز از مانع خونی – مغزی عبور کرده و اطراف هیپوکامپ , کورتکس , و دیگر قسمت های مربوط به آلزامیر تجمع می نماید .
با تجمع آلومینیوم در مغز , این فلز با مواد پرخاصیت لازم دیگر برای مغز و تن نظیر منیزیم , کلسیم و آهن وارد رقابت می شود .
آلومینیوم و کبد و کلیه ها
در صورتیکه بیشتراز اندازه آلومینیوم مصرف فرمائید , اندام های سمزدا در تن با ارتقا حجم فعالیت خویش برای دفع این ماده مواجه می گردند . در حالتیکه کلیه ها و کبد بشر به واسطه استرس بیش تر از مقدار ناشی از اضافه بار سمی مداوم قابلیت و امکان ارائه کارایی صحیح خویش را نداشته باشند , آلومینیوم به جای آن که دفع شود , در تن باقیمانده و در بافت های تن تجمع می نماید .
آلومینیوم و تیروئید
در حالتی که پرسش در رابطه اینکه آلومینیوم اثر بی واسطه بر تندرست تیروئید داراست یا این که خیر مطرح است , شواهد متعددی وجود دارا هستند که نشان می دهند قرار گرفتن در معرض آلومینیوم بر غدد پاراتیروئید موءثر است و ممکن است ترشح هورمون پاراتیروئید را سرکوب نماید .
به جای آلومینیوم از چه چیزی به کار گیری کنیم؟
به جای پخت و پز با فویل آلومینیومی میتوانید ابزار و لوازم شیشه ای را گزینش نمائید , و به جای نگهدای طعام در آلومینیوم از ظروف شیشه ای با قابلیت و امکان به کارگیری دوباره بهره ببرید . در شرایطی که راهحل ای جز استعمال از آلومینیوم ندارید , به همراه آن از چاشنی ها یا این که غذاهای اسیدی به کارگیری نکنید .
همینطور , به خاطر داشته باشید که فویل آلومینیومی فقط آیتم ای نیست که مارا در معرض این فلز قرار میدهد . تا حد امکان از محصول ها بهداشتی دربردارنده آلومینیوم نظیر ضد اسیدها و دئودورانت ها دوری کنید و غذاهای یخزده و فرآوری شده را محدود فرمایید , چون ظروف آن ها غالبا دربردارنده آلومینیوم است .
Comments